ON JE NAJSIROMAŠNIJI SABORSKI ZASTUPNIK: Zavirite u najskromniju imovinsku karticu (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

On u svojoj imovinskoj kartici ima tek jednu njivu.

Skromnost, složit ćete se nije pretjerano česta pojava među hrvatskim političarima. A da je tome tako, uz njihove visoke plaće otkriva i pozamašan popis imovine, koji se krije u imovinskim karticama.

Ipak, među vojskom onih koji bi iz politike itekako dobro živjeli, krije se skromni mladić i prvi čovjek Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, koji se s običnim smrtnicima itekako može poistovijetiti barem kada je po popisu imovine riječ. Naime, uz plaću saborskog zastupnika koje se tek nedavno domogao, a koja iznosi 14 tisuća kuna, Sinčić u imovinskoj kartici ima prijavljenu tek jednu njivu čija vrijednost iznosi 5 tisuća kuna.

Facebook
Facebook

Inače, Ivan je prije ulaska u sabornicu pokušao postati hrvatskim predsjednikom što mu nije pošlo za rukom. A slavu je i prije toga stekao sa Živim zidom boreći se protiv deložacija i bezočnog sustava koji ne mari za malog čovjeka.

”Rođen sam u Karlovcu gdje sam završio Matematičku gimnaziju, a nakon toga odlazim na studij elektrotehnike u Zagreb. Borbi protiv opće nepravde i korupcije priključio sam se na samom početku studija jer mi je savjest nalagala da se kao društvo moramo suprotstaviti izrazito štetnoj aktualnoj monetarnoj politici jer u protivnom nitko neće imati budućnosti. Tim nadasve važnim pitanjem nije se bavila nijedna druga stranka, udruga ili pokret u zemlji. Završio sam Fakultet elektrotehnike i računarstva i čitavo sam vrijeme vjerovao kako ću moći raditi u struci, posao za koji sam se školovao i koji me privlači. Imam mnogo ideja koje želim pretvoriti u projekte i darovati zajednici”, rekao je jedne prilike za sebe mladi Sinčić.

Sada jedan od najmlađih saborskih zastupnika priliku svakako ima, a hoće li je iskoristiti ostaje za vidjeti.

Kompletni popis Sinčićeve imovine možete pogledati OVDJE.

>>> KOJA IMA VEĆE?! One na sebi imaju nešto umjetno, a pokušale su nam to sakriti (FOTO)


Komentari