Omiljeni Špancirfest koji godinama pohode mnogi Zagrepčani otkazan je zbog korone

Facebook/Špancirfest

Zbog nemogućnosti da se ispoštuju protuepidemijske mjere, ovogodišnji 22. Špancirfest koji se u Varaždinu trebao održati od 21. do 30. kolovoza otkazan je, izvijestili su u petak organizatori.

U planiranom terminu, na Facebook stranici će biti emitirani video materijali s festivala prethodnih godina, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i direktorica varaždinskog Turističkog ureda Jelena Toth.

Gradonačelnik je rekao da su pokušali sve kako bi se festival ipak održao, ali da je s porastom broja zaraženih nemoguće poštivati epidemiološke uvjete.

„Ovaj tjedan pitali smo nacionalni Stožer civilne zaštite i oni su rekli da pretpostavljaju da bi poštivanje mjera koje danas imamo, bilježenje svih ako je iznad sto osoba prisutno, bilo fizički nemoguće napraviti. Stoga smo odlučili odustati“, kazao je Čehok.

Varaždinski Špancirfest prošle je godine u deset dana održavanja podsjetilo oko 300 tisuća posjetitelja.

Novac od Španirfesta za kupnju opreme za osnovnoškolce

Iz Grada Varaždina najavili su da će financijska sredstva koja su bila planirana za organizaciju Špancirfesta preusmjeriti za kupnju radnih bilježnica i ostalog materijala učenicima osnovnih škola. Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica kazala je da je za to već bila rezervirana 961 tisuća kuna prema iskazanom interesu osnovnih škola i ekonomskom cenzusu, a sada će se dodati još 300 tisuća kuna kako bi bili uključeni svi učenici.


Komentari