‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’ u subotu u cijeloj Hrvatskoj

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Akcija se odvija sedmu godinu zaredom.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a u subotu, 8. travnja 2017. godine u 110 gradova i općina organizira tradicionalnu humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Članice Socijaldemokratskog foruma žena prodajom tulipana, omiljena Anina cvijeta, prikupljat će novčane donacije za Zakladu Ana Rukavina.

Akcija se odvija sedmu godinu zaredom, a cilj joj je poduprijeti Zakladu Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Tijekom deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 53.302 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 68 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 68 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, u subotu, 8. travnja 2017. godine u 10 sati, svojim će dolaskom akciju poduprijeti gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina prof. dr. sc. Mirando Mrsić i v.d. predsjednice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Karolina Leaković.


Komentari