OGROMNA POTPORA REFORMI OBRAZOVANJA: Pokrenuta peticija, a najavljen i veliki prosvjed!

boris jokić
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Voditelji Cjelovite kurikularne reforme u srijedu su dali neopozive ostavke i tim potezom uzburkali javnost.

Online peticija pokrenuta je u srijedu jer su voditelji stručne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme zbog političkih pritisaka dali neopozive ostavke,  a prikupljeno je preko 17 tisuća potpisa. Možete je potpisati OVDJE.

Podsjetimo, Boris Jokić se sa suradnicima u srijedu obratio ministru Šustaru i zatražio da ih razriješi s funkcija jer nisu dobili potporu za provođenje kurikularne reforme, a taj potez ne prestaje izazivati reakcije – stranaka, udruga i građana na društvenim mrežama.

Burne reakcije ne jenjavaju

“Struka mora biti ispred politike. Bili smo spremni na proširenje ove skupine, ali ne možemo pristati na političke pritiske – zato od ministra tražimo naše razrješenje”, izjavio je na konferenciji za novinare Boris Jokić govoreći u ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, piše net.hr

Jokića su podržali sindikati, političke stranke, brojne javne osobe, a neke udruge i pojedinci na društvenim mrežama pokrenuli su potpisivanja peticija i pozvali građane na prosvjed.

Kao potporu Jokiću naa Facebooku je osnovana stranica “Podrška Jokiću i kurikularnoj reformi”, koju je dosad ‘lajkalo’ preko osam tisuća ljudi.

Udruga Roda najavila prosvjed

Udruga Roda organiziraj prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj refotmi za manje od tjedan dana, a pojasnili su i zašto to čine.

“Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske!

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]”Pridružite nam se na prosvjedu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi u srijedu 1. lipnja u 18 sati u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića), a i u drugim gradovima ovisno o vašem angažmanu.”, stoji u pozivu građanima.[/box]

Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama.

U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo.”, pojasnili su iz Udruge Roda.

INICIJATIVU PODRŽAVAJU:

– Udruga Skribonauti
– Info zona Split
– Feministički kolektiv fAKTIV
– Sindikat obrazovanja, medija i kulture SOMK
– Bonsai – Udruga za razvoj civilnog društva
– Srđ je naš
– Udruga Delta, Rijeka
– Udruga PaRiter
– Info zona Split
– Udruga MoST
– Nansen dijalog centar
– Volonterski centar Osijek
– Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću
– Dugine obitelji
– Centar za građanske inicijative Poreč
– Fotoakademija Split
– Domine Split
– Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Put u Život – PUŽ
– Udruga P.O.I.N.T., Križevci
– Mladi europski federalisti – JEF Hrvatska

>>>REFORME OBRAZOVANJA: Stručnjaci tvrde kako su doista nužne

>>>NAJCINIČNIJI TVIT DANA RASPALIO JAVNOST: Građanin poslao poruku Vladi RH, a odgovoru se smije cijeli internet! (FOTO)

>>>ŠPRAJC ŽESTOKO OPLEO PO VLADI RH: ‘S bedacima je stvarno teško raditi…’

 

 


Komentari