OGROMAN UDAR NA DŽEPOVE: Građani ostali u šoku, cijena plina raste za 1100 posto

Foto: Pixabay

Distributer plina Ivkom-plin d.o.o. Ivanec najavio je da bi cijena plina od 1. listopada mogla iznositi 15 kn/m3, a dosad je bila oko 1,25 kn/m3.

“IVKOM-PLIN d.o.o. je u protekloj plinskoj godini uspio omogućiti kućanstvima najpovoljnije uvjete opskrbe plinom, što smo planirali u sljedećim godinama, no trenutna situacija na tržištu plina uzrokuje veliku nestabilnost cijena koje su na današnji dan višestruko veće od naše dosadašnje cijene (okvirno 1,25 kn/m3 s uključenom subvencijom Vlade RH). Zbog novonastale situacije vjerojatno Vam nećemo biti u mogućnosti ponuditi cijenu nižu od cijene plina u javnoj usluzi te Vas obavještavamo da bi naša cijena od 1. listopada prema sadašnjim cijenama na tržištu, mogla iznositi čak oko 15 kn/m3 s uključenom subvencijom Vlade RH”, piše u njihovoj obavijesti.

Nastavljaju kako kupci imaju pravo odabira žele li plin kupovati po reguliranim uvjetima od opskrbljivača u obavezi javne usluge ili slobodno na tržištu po tržišnim uvjetima od Ivkom-plina ili bilo kojeg drugog opskrbljivača plinom.

“Na našem distributivnom području opskrbljivač u vezi javne usluge je Gradska plinara Zagreb s cjenikom koji je javno objavljen na internetskim stranicama”, kažu. Dodaju da bi njihova okvirna cijena do 31. ožujka iduće godine iznosila 3,3 kn/m3 s uključenom subvencijom Vlade RH, javljaju Varaždinske vijesti.

Komentari