OGLASILA SE NOVA RAVNATELJICA! Poslala je poruka koja je odjeknula Hrvatskom, svi se pitaju hoće li ispuniti obećanje

Foto: Screenshot/Nova TV

Nakon što je prošli tjedan dvoipolgodišnja djevojčica iz obitelji koju je Centar nadzirao završila u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić je smijenjen. Na Medunićevo mjesto, do izbora nove čelne osobe, došla je Marija Jugović.

Najavila je razgovore s djelatnicima te preispitivanje drugih slučajeva. Kaže kako je smijenjeni ravnatelj još uvijek zaposlenik Centra, dok se ne dokažu nepravilnosti.

“Od jučer mi službeno traje mandat, maksimalno godinu dana do imenovanja novog ravnatelja. Bivši ravnatelj je još uvijek djelatnik Centra. Kako je ministar najavio, nalazi stručnog nadzora trebali bi gotovi sutra, najkasnije prekosutra. Ako se dokažu nepravilnosti, mogu se očekivati najteže moguće sankcije, mogući su i otkazi”, rekla je Jugović za Večernji.

Dodala je kako vjeruje da će preispitati sve odluke kako se ovako nešto više nikada ne bi dogodilo.

“Sa svojim djelatnicima ću obići teren i pratit ćemo sve slučajeve da vidimo ima li još takvih. Kao što sam najavila, krećemo ispočetka”, istaknula je i rekla kako o cijelom slučaju želi čuti verziju djelatnika.

“Dolazim iz drugog Centra, ovdje ne poznajem djelatnike i nisam upoznata konkretno sa slučajem. Želim razgovarati s djelatnicima da čujem i njihovu stranu priče. Odriješene su mi ruke i stalno sam u kontaktu s Ministarstvom. Svi smo dužni i javljati i prijavljivati slučajeve, a na Centru je da odrađuje svoj posao”, zaključila je Jugović.

Komentari