Odvjetnica Jurić prozvala Beroša: ‘Razgovarao je s 40 ginekologa, ali Mirelu nije nazvao’

Foto: N1

Odvjetnica Mirele Čavajda, Vanja Jurić, gostovala je na N1 gdje je rekla da informaciju koju je ministar Beroš iznio u javnost, da postoji mogućnost preživljenja ploda i neka mogućnost liječenja djeteta, tu informaciju liječnici nisu dali Mireli.

“S njom nitko nije na takav način razgovarao od početka. Kad su napravljene pretrage, ultrazvuk i magnetska rezonanca jedino rečeno je da je stanje krajnje ozbiljno i nepovoljno, da se radi o tumoru, da je vrlo izgledno da će plod umrijeti dok je još u trbuhu, a ako se slučajno rodi da neće preživjeti, a ako i preživi da će živjeti kao biljka. Do petka s njom nitko nije ulazio u rasprave o preživljavanju, te informacije nije dobila”, rekla je Jurić.

Posebno je istaknula da ne stoje izjave ministra koji je javno rekao da postoji mogućnost preživljenja i liječenja te da se nije razvio hidrocefalus, a za Beroša kaže da je nastupio neodgovorno. Kaže kako je ministar navodno razgovarao s 40 ginekologa, ali Mirelu nije nazvao.

“Ni moja klijentica ni ja nismo bile u kontaktu s njim, ja ne znam otkud njemu informacije. Mislim da je čak upitno da je on te nalaze vidio, s obzirom da je iznio informacije koje naprosto iz tih nalaza ne proizlaze”, rekla je Jurić.

Rekla je da ne zna s kim je ministar razgovarao niti po kojoj osnovi jer po zakonu on nema nikakve ovlasti niti razgovarati niti donositi odluke, a pogotovo ne ono što je napravio u posljednjem javnom istupu – prejudicirao odluku drugostupanjske komisije prije nego je prigovor Mirele Čavajde bio podnesen i prije nego je ta komisija uostalom mogla biti osnovana.

“Mi smo u petak podnijeli prigovore protiv odluke sve četiri bolnice i sad one imaju rok od osam dana kada moraju odlučiti hoće li usvojiti zahtjev za prekid trudnoće”, rekla je Jurić.

 

 

Komentari