ODREĆI ĆE SE DIJELA PLAĆE? Pozvao sve zastupnike da dio prosinačke plaće uplate za pomoć stradalima u potresu

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je u srijedu sve saborske zastupnike i zastupnice da doniraju za pomoć stradalima u potresu na područjima Sisačko-moslavačke županije, da se svi zajedno odreknu dijela plaće za prosinac.

“Kolegice i kolege zastupnici, svjedoci smo velike tragedije prouzrokovane razornim potresom koja je zadesila brojne stanovnike Sisačko-moslavačke županije, ali i ostatka Hrvatske” poručio je Jandroković.

Nažalost, dodao je, prema trenutačno dostupnim informacijama izgubljeno je sedam ljudskih života. I dok živote stradalih ljudi nitko ne može vratiti, potres je prouzročio i velike materijalne gubitke i financijsku štetu koje zajednički možemo nadoknaditi.

Predložio im je stoga da se svi zajedno odreknu dijela zastupničke plaće za prosinac.

Pozivam Vas da se priključimo brojnim hrvatskim građanima koji nesebično pomažu svim unesrećenima i pokažemo solidarnost, kao i nakon zagrebačkog potresa u ožujku. Predlažem da se svi zajedno odreknemo dijela zastupničke plaće za prosinac i novčanu donaciju uplatimo na račune Hrvatskog crvenog križa ili Hrvatskog Caritasa, predložio je predsjednik Sabora zastupnicima.

Hvala unaprijed svima koji će se odazvati pozivu, kao i na svakoj drugoj pomoći koju već iskazujete, naglasio je Jandroković koji u srijedu obilazi Petrinju i Glinu, gradove u kojima je razorni potres u utorak nanio najviše štete.


Komentari