ODOBRIO KUM! Dumbović tinejdžeru povjerio unosan posao obnove Petrinje, naravno bez javnog natječaja

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tvrtka KI DO od Grada Petrinje je dobila posao popravka ili zamjene dimnjaka, krovišta, zabatnih zidova i dizala u naselju Mošćenica. Navedeni projekt je dobila bez javnog natječaja, a priča je još zanimljivija zbog činjenice da tvrtka ima temeljni kapital od svega 10 kuna, a vlasnik i direktor firme je Kristian Prpić 18-godišnji mladić.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović pravda se kako je tvrtka posao dobila zbog hitnosti situacije. Ipak, stvar postaje još intrigantnija. Naime, Prpić će navedeni posao obaviti za gotovo milijun kuna, dok će tvrtka Pet plus dimnjake i krovišta u 14 petrinjskih naselja popraviti za svega dva milijuna kuna. Grad je i ovoj firmi posao dodijelio bez natječaja, opet zbog hitnosti.

Podstavlja se pitanje, kako je moguća tolika razlika u cijeni i otkad se poslovi dijele bez natječaja. Iako su javni natječaji često idealna prilika za “uhljebe” u ovome slučaju nije zadovoljena ni ta formalnost. 24 sata je o navedenom upitao i mladog poduzetnika Kristijana Prpića, no javio se njegov otac koji tvrdi da ne zna ništa o unosnom poslu, ali da posjeduju višegodišnje iskustvo i mehanizaciju za visinske radove, te ne vidi razlog zašto to ne bi radili u svom gradu.

Ističu Prpići i da su radili za besplatno.

Susjedi pak kažu da su Prpići u kumstvu Dumbovićevim sinom, što oni naravno negiraju. Inače, obitelj Prpić je živjela u Njemačkoj, a u rodnu Petrinju vratili su se nakon potresa kako bi pomagali potrebitima, barem tako tvrde.

Dumbović pak o ovoj spornoj dodjeli poslova još uvijek mudro šuti.


Komentari