Odgođena presuda za afere ‘Dnevnice’: Saucha i Zeljko se ne osjećaju krivima

FOTO: Marko Lukunić/Pixsell

Presuda za ranije najavljenu takozvanu aferu “Dnevnice”, u kojoj Uskok tereti bivšeg predstojnika premijerovog ureda Tomislava Sauchu i njegovu tajnicu Sandru Zeljko za lažiranje putnih naloga ipak neće biti objavljena sutra.

Naime, izricanje presude, koja je trebala biti objavljena 27. studenog u 9 sati, uklonjena je iz sudskog ročišnika, a na raspravi u petak očekuje se dodatno ispitivanje optuženika, doznaje Hina iz izvora bliskih Županijskom sudu.

Predsjednica sudskog vijeća Sanja Mazalin donijet će odluku o objavi presude naknadno.

Na početku suđenja Sauch i Zeljko izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. No, Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche koji je bio SDP-ov saborski zastupnik, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.


Komentari