Od ponoći na snazi su nove mjere: Kreće intenzivnija kontrola rada kafića, a ograničava se i okupljanje

Foto: Pixsell

Nove mjere koje je Stožer civilne zaštite objavio prošli tjedan, na snagu stupaju u ponoć. Zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid-potvrde ograničavaju se na 100 osoba, prenosi Index.

Na privatnim okupljanjima je moguća prisutnost 20 osoba (dosad 30), a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju covid-potvrde, gdje će moći biti 50 osoba.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Intenzivnije će se kontrolirati ograničenja broja gostiju, prenosi Index, kao i održavanje fizičkog razmaka od 1.5 metara i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom, prozračivanje i čišćenje prostorija.

Ograničen je i broj gledatelja na sportskim natjecanjima; u zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine, piše Index.

Bez obzira na potvrdu maska je potrebna

Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje covid-potvrda u vjerskim i umjetničkim programima, kinoprojekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela. Dosad je to bila samo preporuka, piše Index, a također se i uvodi obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće kad god je to moguće.

Škola je, podsjetimo, danas počela uživo, nakon zimskim praznika, a odluku o budućem prelasku na online nastavu donosit će se na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom.

Komentari