Od ponedjeljka popuštanje mjera! Plenković: ‘Kafići će moći prodavati kavu za van, otvaraju se teretane, casina’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade u fokusu su bile epidemiološke mjere, a mnogi poduzetnici ne kriju želju da se nadaju popuštanju.

“Nekoliko riječi o koronavirusu i trendu pada novozaraženih. Danas smo treći po redu u EU, to je komparativna slika, imamo peti najveći tjedni pad po broju umrlih. Identificiran je britanski soj i dolaze hladni dani. S druge strane, nakon zastoja s cjepivom imamo naznake da će doći do ubrzanja isporuke Pfizera i AstraZenece. do sada smo dobili 150.000 doza, očekujemo 600.000 doza do kraja ožujka”, izjavio je na samom početku premijer Andrej Plenković, te predstavio  ono što se kolokvijalno naziva blagim popuštanjem mjera.

Nema mjesta pretjeranom popuštanju ili prestanku odgovornog ponašanja svih građana. Mjere koje se popuštaju odnose se na sljedeće: da se ugostiteljima koji pružaju uslugu omogući prodavanje kave za van i tako omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s time da mjere koje imaju naknadu za veljaču vrijede za cijeli mjesec”.

Zatim, omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje epidemioloških mjera, treće, djeci se omogućava nastava u školama za strane jezike i na kraju, uz poštivanje epidemioloških okvira omogućit će se otvaranje kladionicama i automat klubovima, uz ograničenje koje se odnosi na konzumaciju pića”, ustvrdio je Plenković.

Dodao je, to su četiri područja koja se odnose na ugostiteljstvo, sport, djecu i automat klubove i kladionice.

“Nastavit ćemo s praćenjem epidemiološke situacije, vidjet ćemo što će se zbivati do 1. ožujka i u skladu s time ćemo donositi odluke”, rekao je premijer.

Komentari