Očekuju se gužve na ulazima u Zagreb

FOTO: China.org.cn

Naoružajte se strpljenjem.

Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora promet je srednje gust te se vozi bez poteškoća. Pred naplatom Lučko u smjeru zagreba kolona je oko 500 m, na naplati Demerje te na ulasku u smjeru mora nema dužih čekanja.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, državnoj cesti DC1 osobito na prilazima Sinju, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog požara zatvorena je županijska cesta ŽC5186 Mongrego-Bale.

Povodom Dana domovinske zahvalnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 6. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
  • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC23 kroz Dugu Resu;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Komentari