Obrazovanje na udaru: Čitaonica u NSK ne radi po danu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pojačane sigurnosne mjere, nadzor ulaska osoba i unosa predmeta uz pregled samo je dio novih, zaštitnih mjera u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), koja će sljedećih pola godine biti domaćin sastanaka delegata iz svih zemalja članica. Od 1. siječnja, podsjetimo, rotirajućom smjenom Hrvatska je došla na red predsjedanja Vijećem Europske unije.

“Pojačat će se nadzor ulaska osoba u knjižnicu te unosa predmeta, uz obavljanje sigurnosnih pregleda korištenjem za to namijenjenih uređaja”, kažu iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Uprava za posebne poslove sigurnosti uspostavila je višu razinu osiguranja unutarnjih i vanjskih prostora NSK, pa će, tako, čitaonica na razini 0 biti zatvorena preko dana, odnosno za studente i ostale korisnike otvarat će se u 21 sat, a zatvarati u ponoć. Dobra je vijest za studente da se radno vrijeme menze neće mijenjati. Za potrebe predsjedanja uređen je dosad nedovršeni dio NSK.

U novouređenom prostoru, koji je pretvoren u moderni kongresni centar, na raspolaganju je velika dvorana od 550 četvornih metara, osam manjih dvorana za 60 do 80 ljudi, press-centar i blagovaonica za delegate. Tamo su i prevoditeljske i televizijske kabine, videozidovi i ambulanta. “Snažna Europa u svijetu punom izazova”, slogan je koji je Hrvatska izabrala za predsjedanje Vijećem EU, a u samom preuređenom Kongresnom centru u NSK planira se pedesetak događanja, piše Večernji.hr.


Komentari