Obiteljski liječnici kritizirali HZZO: ‘Tražite žrtvu za svoj nerad, otvorite liniju na kojoj se može žaliti na vas’

HZZO

Da je zdravstvena administracija daleko od savršenog, odnosno da se radi pritisak na liječnike pacijente, smatra Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), umjesto da se osiguraju pametna informatička rješenja i bolja organizacija s ciljem učinkovitije borbe od COVID-a.

KoHOM smatra kako HZZO-ova zdravstvena administracija ‘traži žrtvu za svoj nerad’ dok liječnici obiteljske medicine svakodnevno upozoravaju na opterećenost sustava, gužve u ordinacijama zbog kojih nisu u mogućnost odmah odgovoriti na telefonske pozive svojih pacijenata.

Administracija, ističe KoHOM, proziva liječnike za (ne)javljanje na telefon i nedovoljan trud i rad te najavljuju sankcije i otvaraju telefone za pritužbe na njihov rad, a isti taj HZZO je šutke prihvatio sva nametnuta dodatna opterećenja obiteljskim liječnicima koja su došla s pandemijom. Također tvrde da je briga HZZO-a za dobrobit pacijenata – lažna, a pokušaj prebacivanja odgovornosti na liječnike, nažalost – stvaran. KoHOM poziva zdravstvenu administraciju da im dođe u nadzor na njihovo radilište.

“Mi liječnici s prve crte obrane od COVIDA pitamo HZZO-ovu administraciju, hoćete li otvoriti i telefonsku liniju na koju se hrvatski zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas”, navodi se u priopćenju.

Iz KoHOM-a kažu kako daju bezrezervnu potporu svojem članstvu, svim liječnicima primarne zdravstvene zaštite i medicinskim sestrama u krajnjim naporima koje ulažu svaki dan u ovoj pošasti koja nas je zatekla.


Komentari