Obitelj iz Petrinje zahvalna na kontejneru: ‘Tri noći smo proveli na parkingu, u dvorištu. Ali nismo spavali’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Stanje u Banovini, području pogođenom potresom iznimno je teško. Mnogi i dalje spavaju vani, a volonteri čine sve kako bi dostavili potrebnu pomoć svim unesrećenima. Nažalost, Petrinju je pogodila još jedna velika tragedija. 57-godišnjak koji je nesebično pomagao tom području, a stradaloj obitelji je iz Gorskog kotara dovezao kamp kućicu, poginuo je prilikom pada s krova kojeg je popravljao.

Ozlijeđena su i šestorica vatrogasaca, a na teren stiže i psihološka pomoć. Opreznosti nikad dosta, a saniranje štete ometa i oblina kiša, kao i tlo koje se ne prestaje tresti. Ipak, treba i naglasiti da su Hrvati su pokazali svoje veliko srce, te da je u posljednja tri dana podijeljeno gotovo 130 tona hrane i 150 tisuća litara vode.

U Petrinji u novom kontejnerskom naselju nalaze se 22 kontejnera, a večeras su počele pristizati i obitelji. Među njima je i obitelj Ljubešić.

“Pogledali smo smještaj, sad napokon možemo biti na toplom i sigurnom s našom bebom”, izjavili su Ivana i Hrvoje Ljubešić za RTL danas.

Obitelj Sekulić se prva smjestila u kontejner, a do danas su noći provodili spavajući na parkingu, u dvorištu i kod susjeda. No zbog silnih podrhtavanja spavali nisu.

“Meni je predivno. Super je, zahvalna sam svima da možemo imati mirnu noć. Nadam se da ćemo spavati večeras”, kazala je reporterki RTL-a Sonja Sekulić.

Gradonačelnik Darinko Dumbović naglasio je da svi imaju pravo na smještaj. Kontejneri imaju kapacitet za 88 ljudi, a zasad ih se prijavilo oko 38. Istaknuo je kako je Petrinji potrebno 100 kućica i kontejnera, a dobra organizacija je ključna.

Komentari