OBILJEŽIT ĆE SE I U ZAGREBU: Dan antifašističke borbe završit će velikim koncertom na Trgu žrtava fašizma

Foto: Robert Fajt / CROPIX

U Hrvatskoj se 22. lipnja obilježava Dan antifašističke borbe u spomen kada je prije 81 godinu osnovan Prvi sisački partizanski odred. Prigodna svečanost održat će se u Spomen-parku Brezovica kraj Siska.

Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) za 9 sati najavio je polaganje cvijeća, a svečani program počinje u 9.30 sati. Nakon toga predviđeno je druženje uz vojnički grah.

Na svečanosti će sudjelovati predsjednik Zoran Milanović, a kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića bit će ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. Izaslanik predsjednika Sabora bit će sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i 81. obljetnice osnivanja prvog sisačkog partizanskog odreda, u 9.30 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zajedno s predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Joškom Klisovićem, odat će počast žrtvama fašističkog režima polaganjem crvenog karanfila uz spomenik “Stari Brijest” u Spomen-parku Brezovica pored Siska.

Dan antifašističke borbe bit će obilježen i u Zagrebu. U 13.00 sati u Spomen-parku Dotrščina delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Tomaševićem, položit će vijenac uz spomen obilježje “Put mučeništva”. Obilježavanje Dana antifašističke borbe završit će koncertom TBF-a na Trgu žrtava fašizma, ispred glavnog ulaza u Meštrovićev paviljon. Koncert počinje u 19.30 sati, a okupljene će prije početka pozdraviti gradonačelnik Tomašević. Grad Zagreba poziva sve Zagrepčanke i Zagrepčane te goste da se pridruže besplatnom koncertu.

Komentari