‘O DUŠICE MILA’! DRAMATIČAN VIDEO! Vatrogasci objavili snimku spašavanja bebe koju su roditelji ostavili u automobilu na suncu

Screenshot: Vatrogasci Umag

Policija je u srijedu oko 12:30 zaprimila dojavu da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu Golf njemačke registracije zaključano dijete.

Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete, dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno.

Nad njemačkim državljanima provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete pa su kazneno prijavljeni  nadležnom državnom odvjetništvu.

Vatrogasci su jučer objavili kako su čekali roditelje da dođu, a oni su se pojavili gurajući kolica u kojima je bio pas, dok je njihova beba stara sedam mjeseci boravila sama u zatvorenom automobilu. Vanjska temperatura zraka bila je oko 30 stupnjeva Celzijevih.

Danas su vatrogasci objavili snimku dramatičnog spašavanja bebe.

Dok je jedan vatrogasac razbio prozor na suvozačevim vratima, drugi je brzo ušao u auto i izvukao bebu sa sjedalicom. Na videu se čuje kako beba plače, dok netko od prolaznika govori “Plače, dobro je da plače!”

Policija upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Komentari