‘NUDIM PLAĆU OD 2000 EURA’ Domaći ugostitelj očajan: Radnike ne može pronaći ni za lijek

Konobar, ilustracija. (Foto: Pixabay)

Problem pronalaska kvalitetnog osoblja u ugostiteljstvu traje već neko vrijeme. Iznimka nije ni jedan istarski ugostitelj koji je putem natječaja tražio više djelatnika za svoj objekt koji dobro posluje tijekom cijele godine.

ŽENA TRAŽILA PONUDU ZA LJETOVANJE U HRVATSKOJ! Ostala u šoku koliko su cijene porasle: ‘Morat ću promijeniti destinaciju’

Objavio je oglas u kojem traži kuhara, konobara, servira te pomoćnog kuhara. Iz razgovorima s prijavljenima zaključio je kako je riječ o ljudima koji traže posao, a mole se Bogu da ga ne nađu, piše Glas Istre.

Za posao mu se, priznao je tom dnevniku, od 25 nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje javilo tek njih četvero, a tvrdi i da su to učinili samo kako bi dobili potvrdu da su se prijavili i odazvali.

“Za kuhara nudim plaću od 2000 eura, za konobara nešto više od tisuću, a za servirku i pomoćnog kuhara/icu plaća je tisuću eura”, iskren je o uvjetima koje je ponudio. Prema odgovorima kandidata shvatio je kako ili nisu zainteresirani za taj posao, rade “u fušu” ili su zaposleni u inozemstvu, pa im status nezaposlene osobe odgovara. Vjeruje kako su se na intervju odazvali isključivo kako bi zadovoljili formu i dobili pečat.


Komentari