NOVO ŽARIŠTE U STROŠINCIMA, Jug se priprema za val imigranata

Facebook

Imigranti i dalje masovno pristižu iz Srbije, novo žarište nastalo je u Strošincima.

Kako prenosi dnevnik.hr novo žarište je sada u Strošincima gdje imigranti najviše pritišću, a za sada odvoz prema Mađarskoj i dalje funkcionira. Ministar Ostojić izjavio je kako se nada da će preusmjeriti dio na Principovce. Rekao je i kako se jug Hrvatske priprema već pet dana za val imigranata i da će se otvoriti prihvatni centar u vojnim objektima. Tvrdi kako će s Crnom Gorom biti puno lakše surađivati. Južni koridor značio bi priljev imigranta preko Crne Gore, Makedonije, Kosova na području općine Konavle.

Novo žarište nastalo je u Strošincima gdje je u petak poslijepodne iz Srbije pristiglo 3 tisuće imigranta, Srbi su ih dopremili autobusima i ostavili. Kako prenosi 24sata.hr, noć su proveli u šumi jer ih hrvatski policajci nisu puštali dalje. Danas ih čekaju autobusi koji ih prevoze u Spačvu odakle idu prema Mađarskoj.

Tijekom protekle noći u kamp u Opatovcu stiglo je oko 1200 imigranata koji u državu ulaze preko Tovarnika i Babske. Iz Tovarnika ih se autobusom prevozi izravno za Mađarsku, dok se oni iz Babske smještaju u kamp u Opatvocu. Trenutno ih se tamo nalazi oko 500, a pristiže ih još.

Do sada je u državu ušlo prema procijenama MUP-a 65 tisuća imigranata, samo tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je pristiglo nešto manje od deset tisuća. Najviše ih je ušlo na području Tovarnika, Iloka i Strošinaca. Imigranti se i dalje odvoze prema graničnim prijelazima Baranjsko Petrovo Selo, Botovo i Terezino polje, a dio imigranata smješten je i dalje u kampu u Opatvocu, prenosi MUP.

Granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni su za sav promet bez ograničenja. Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlazu duga je oko 500 metara. Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina, prenosi HAK.

 


Komentari