NOVINARKA DOBILA OTKAZ jedan dan nakon objave teksta o obitelji Karamarko!

Screenshot/ tportal

Dan nakon objave teksta o Tomislavu Karamarku i njegovoj supruzi, novinarka je dobila otkaz.

Kako Index.hr  neslužbeno doznaje, novinarka tportala Oriana Ivković Novokmet dobila je otkaz. Dotična je u ponedjeljak objavila tekst o Tomislavu Karamarku i Ani Šarić, pod naslovom “TVRTKA PARAVAN: Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?”.

Ivković Novokmet su u ponedjeljak dotakla HDZ-ova ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata, koji je prošli tjedan u Sarajevu izjavio kako se Hrvatska treba uključiti u projekt nove mađarske nuklearne elektrane Paks.

U spomenutom članku nadalje se navodi kako je Horvatova izjava zanimljivija upravo zbog činjenice da Paks gradi ruski Rosatom, koji je u Hrvatskoj, kako navodi Ivković Novokmet, “po svemu sudeći imao paravan-tvrtku Migrit solarna energija za ulaganje u Finskoj. Direktorica Migrita Oksana Dvinskykh donatorica je HDZ-a, bivša poslovna suradnica i bliska prijateljica Ane Karamarko”, navodi se.

Rosatomov paravan

Ističe kako se u slučaju kompanije Migrit sumnjalo da se radi o Rosatomovom paravanu.

“Tvrtka Migrit solarna energija, bez iskustva u nuklearnoj energiji, s kapitalom od 21.000 kuna i jednim zaposlenim trebala je za 1,2 milijarde kuna kupiti udjel u finskoj tvrtki koja tamo gradi nuklearnu elektranu. Time bi glavnom izvođaču i vlasniku trećine udjela u projektu, ruskom Rosatomu, pomogla zadovoljiti finske vlasti koje su zahtijevale da 60 posto suvlasnika bude iz EU-a”, ističe, dodajući kako su na sve reagirale i finske vlasti te je tako finski ministar gospodarstva Oli Rehn za FT ustvrdio kako se “čini da iza hrvatske tvrtke stoje ruski financijeri”.

Usto, ističe se i kako je Ana Šarić bila savjetnica Migirt energije (tvrtke osnovane prije Migrit solarne energije) te kako je šef mađarskog ureda ruskog Rosatoma, Zalán Bács. kao predstavnik MOL-a bio i član uprave Ine, i to baš u isto vrijeme kada je u Upravi bio i MOL-ov konzultant Josip Petrović, glavni akter u novootkrivenoj aferi Karambol.

Javnost na strani novinarke: ”Ovo je sumrak demokracije”

”S obzirom na iznadprosječno kvalitetno novinarstvo na T-portalu, imao sam puno bolje mišljenje o njima. No, nakon otkaza novinarki zbog profesionalno napisanog članka – više ne.
Btw, podrška novinarki. Želim joj da brzo nađe novi posao kod odgovornijeg i časnijeg poslodavca.”, jedan je od komentara na vijest o otkazu novinarke koja je napisala tekst o poslovima obitelji Karamarko.

”Normalno da će dobiti hitan otkaz kad je Tportal državni tj. hrvatsko njemački Ht ili T-com kako hoćete. Sada će ovu sramotu sakriti po starom običaju. Zato se Kara i ne čuje. Obavljaju skrivanje novca i podataka.”, komentiraju građani, dok drugi pak pišu: ”Sumrak demokracije.”.

>>>SUKOB INTERESA ILI? Lobist MOL-a Karamarkovoj supruzi uplatio 60 tisuća eura


Komentari