NOVINARI ISPRESKAKALI ANDRIJU MIKULIĆA: Naveo povjerljiv podatak o zdravstvenom stanju ovog čovjeka!

Patrik Macek/PIXSELL

Andrija Mikulić se na najavljenoj tiskovnoj konferenciji najmanje bavio spornim ugovorima.

Nakon što je Nacional objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Ane Šarić, supruge Tomislava Karamarka i lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića, saborski zastupnik MOST-ov Miro Bulj je pozvao Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da ”provjeri premijera, potpredsjednika Vlade Karamarka i Petrova ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konzultantima ili MOL-om”.

Izjavu na tu temu, dao je upravo HDZ-ov Andrija Mikulić koji se na najavljenoj tiskovnoj konferenciji najmanje bavio spornim ugovorima.

”S obzirom da je kolega Bulj predvodnik napada na gospodina Karamarka i njegovu obitelji htio bih se referirati na njegove izjave. Držimo da su ti napadi ispod svake ljudske razine i da nisu u svjetlu partnerskih odnosa koji vladaju unutar Domoljubne koalicije”, rekao je Mikulić, piše N1.

”Ako se neko treba baviti nekom temom onda su to svakako ona tijela koja su za to zadužena, a to je Povjerenstvo za sukob interesa. Ne možete dijeliti lekcije i pozivati narod na nekoga ili nešto ako ne poznate funkcioniranje državnih institucija. Kolega Bulj kao predvodnik napada na Karamarka i njegovu obitelj nije osoba koja bi to mogla. Zašto? Jer ima mrlje. Pozivam institucije tipa DORH-a i USKOK-a da istraže kolegu Bulja. Dva su slučaja. Da nam objasni kako to da je 1999. godine i pod kojim uvjetima od MORH-a kupio stan od 80 kvadrata za 21 tisuću eura, a par godina kasnije ga prodao za 90 tisuća eura.”, rekao je potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić i HDZ-ov saborski zastupnik.

No, onda je otkrio nešto što se činilo, kao da nije planirao.

”I drugo, bilo bi dobro da nam objasni svima zajedno kako to da je njegova invalidnost rasla tijekom godina. Prvo je dobio rješenje na 20 posto, onda je na njegov zahtjev dobio novo, trajno na 30 posto. U rješenju je navedena šira f62.1 – to je opća nesposobnost za rad. Ako je on nesposoban za rad, onda mene njegove reakcije ne čude. ali bilo bi dobro da objasni ove dvije stvari i predlažem da nikad ne napada nekoga bez argumenata.”, kazao je.

Na pitanje kako zna te podatke i nisu li oni povjerljivi, Mikulić je rekao da zna što smije, a što ne smije: ”Ja sam ih iznio i znam što mogu reći i iznijeti u javnost. Vi ćete vidjeti jesam li govorio istinu ili ne”, rekao je.


Komentari