NOVI ZAKON PREDVIĐA URNEBESNE KAZNE: Ako se s partnerom opustite na vlastitom balkonu, možete u zatvor!

seks na balkonu
Facebook

Uz to, odredba novog Zakona o javnom redu i miru zabranjuje davat alkohol djeci samo ako su već pijana. 

Stručnjaci u Hrvatskom saboru rade na sastavljanju nacrta novoga Zakona o javnom redu i miru, s obzirom da se stari zakon nije mijenjao toliko dugo da predviđa kazne u njemačkim markama. Međutim, u njemu su se pronašle neke vrlo zanimljive odredbe i još zanimljivije kazne.

Vlastiti balkon postao javni prostor?

Za spavanje na javnom mjestu možete dobiti kaznu od tisuću kuna, no ako usput hrčete, kazna se može popeti i na dvije tisuće kuna. Jednako kao i u prijašnjem zakonu, zabranjeno je skidati se gol, a od sada to ne smijete raditi ni u vlastitoj kući. Naime, ako se skinete goli na vlastitom balkonu na način da vam susjed vidi spolne organe, možete platiti kaznu do 7 tisuća kuna ili ići u zatvor na 30 dana. Isto vrijedi u slučaju spolnog odnosa na balkonu.

Djetetu smijete dati alkohol ako nije pijano

Druga zanimljiva odredba nacrta Zakona o javnom redu i miru donosi preformulaciju prijašnje odredbe o tome kako se onaj tko osobi mlađoj od 16 godina daje alkohol, može novčano kazniti u s 50 do 200 DEM-a. U nacrtu novog zakona stoji kako  se alkohol ne smije dati osobi koja je već pijana na javnom mjestu, te da će kazna za davanje alkoholnih pića biti udvostručena ako je taj prekršaj počinjen prema djetetu. No, time iz teksta proizlazi da je djetetu zabranjeno davati alkohol samo ako je već pijano.

Isto tako, kazna od 3 do 7 tisuća kuna predviđena je za drsko i nametljivo prosjačenje, a ako ne budete imali novca, možete ići do 30 dana u zatvor. Postoji i novost vezana za prostituciju. Odsada se, naime, predviđaju i kazne za klijente/ice, a ne samo za davatelje seksualnih usluga. Za plaćanje seksualnih usluga predviđena je kaza od 3 do 7 tisuća kuna ili do 40 dana zatvora, piše Net.hr. 

>>>ŠOK U TRAMVAJU BROJ TRI! Potpuno gol muškarac pjevajući Severinine hitove zgrozio putnike (FOTO)


Komentari