NOVE REGISTARSKE PLOČICE S NOVIM CIJENAMA: Iz MUP-a poslali važnu obavijest za vozače

MUP

S lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR.

U ponedjeljak je na snagu stupio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji i označavanju vozila i Rješenje o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica.

Prema spomenutom Pravilniku postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR.

Obične registarske pločice pojeftinile su sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom pojeftinile su s 378 na 278 kuna, prenosive pločice pojeftinile su s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje su sa 6720 kuna pojeftinile na 2000 kuna.

Iz MUP-a ističu da nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena: kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Naime, građani mogu po cijeni od 278 kuna dobiti nove registarske pločice s istim oznakama koje su imali do sada samo na obrascu s EU logom.


Komentari