Nova saznanja u potrazi: Matej Periš znao je gdje ide, planirao se i vratiti

Foto: Google Maps

Posljednje informacije koje dolaze nakon što je MUP Srbije rekonstruirao kretanje Mateja Periša na dan kobnog nestanka, ukazuju na to da je znao gdje trči jer je trčao trasom koju Googleova navigacija nudi kao najbolji put prema restoranu Savanova.

Matejev otac Nenad Periš primijetio je te više puta napomenuo kako mu se čini da njegov sin na snimkama trči prema određenom cilju, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Nije trčao, kako vidim, a da ne zna gdje trči”, poručio je Matejev otac.

Foto: Screenshot

Neobično kretanje

Ono što je Matejev otac Nenad Periš već više puta istaknuo, čini se, poklapa se sa novim saznanjima. Naime, Matej nije teturao, sklanjao se od vozila, a i spretno je preskočio ogradu što insinuira da nije bio pijan ili nadrogiran kako se u početku mislilo.

Matej na početku kreće točno onim putem koji je istaknut na Google karti kao prikaz najkraće rute za vozače, stižući tako od kluba do Karađorđeve ulice. Krećući se lijevom stranom uz široku cestu, produžio je ravno i prošao ispod Brankova mosta te na prvom raskrižju, na kojem se Karađorđeva križa s Crnogorskom ulicom, a nedaleko od zloglasne Španjolske kuće, zaustavio taksi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nije poznato što je Matej upitao taksista, niti što mu je taksist odgovorio jer su ti detalji poznati samo policiji. No, navigacija potvrđuje da se nastavio kretati Karađorđevom, ali brzo primjećuje da ga ona vodi sve dalje od obale te se snalazi, prenosi Slobodna Dalmacija, skreće u Travničku ulicu i tako ponovno dospijeva na ispravnu rutu, onu koja vodi prema Promenadi i restoranu Savanova.

Kada je stigao do restorana Savanova, koji nije radio, usporio je hod i, svjestan prostora oko sebe, preskočio ogradu koja mu se našla na putu i nastavio kretanje oko zgrade Savanova potraživši izlaz na Promenadu. Tamo se spustio niz stepenice prema Savi, ali objavljeni isječak snimke s nadzorne kamere tu završava.

Njegov otac Nenad Periš se također izjasnio o tome:

“Ne vidi se njegov ulazak u vodu i vide se neka micanja za koja ne mogu razjasniti točno o čemu se radi. To se treba razjasniti jer je mjesto gdje se spustio širok prostor, a vidi se samo jedan dio. Treba utvrditi vidi li se na snimci da je još netko bio tamo ili je riječ o nečem drugom.”

Činjenica da je izašao bez jakne, ukazuje i kako se namjeravao vratiti u klub, a trčao je kako bi stigao na vrijeme, ako ga je netko čekao, piše Slobodna Dalmacija.

Strah od najgoreg

Kvaliteta snimke jako loša pa je teško nagađati radi li se o kretnjama jedne ili više osoba ili odbljescima s vode. Za očekivati je da će hrvatski MUP pregledati i tu snimku u punom trajanju prije i poslije Matejeva dolaska.

No, Matejev mobitel mogao bi riješiti sve nedoumice ali se za njega strahuje da je potonuo u rijeci što znači da se ne može provesti telekomunikacijsko vještačenje.

Komentari