NOVA GLAVOBOLJA ZA GRAĐANE: Na jesen poskupljuje grijanje, još nije poznato za koliko

Foto : Danijel Soldo / CROPIX

Od početka ove godine drastično su narasle cijene energenata. Poskupjela je struja, gorivo, a isto će biti i s grijanjem na jesen.

HEP Toplinarstvo opskrbljuje toplinskom energijom više od 123.000 kućanstava u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, od toga u Zagrebu 99.000. Prosječan račun za stan od 60 kvadrata lani je iznosio 304,69 kuna mjesečno, odnosno 3.656,29 kuna godišnje.

“U ovom se trenutku pripremaju podloge za podnošenje zahtjeva Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA-i) za utvrđivanje iznosa tarifnih stavki za proizvodnju i za distribuciju toplinske energije. Tarifne stavke se utvrđuju na temelju metodologija koje je donijela HERA. Stoga će visina promjene krajnjih cijena za kupce biti poznata tek nakon što HERA donese odluke o novim tarifnim stavkama. Napominjemo da je ove godine u više drugih gradova u Hrvatskoj u kojima ne posluje HEP Toplinarstvo, zbog drastičnog povećanja ulaznih troškova poslovanja već došlo do osjetnog poskupljenja toplinske energije”, kazali su iz HEP-a za Radio Sljeme.

Komentari