‘NISMO NA KNAP’ Iz Mosta objavili koliko su potpisa skupili, Miletić: ‘Tresem se od radosti’

Foto: Screenshot

Na konferenciji za medije iz stranke Most je izvijestili su da su prikupili 400 tisuća potpisa za referendumske inicijative “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”. Predsjednik stranke Božo Petrov otkrio je da su time obje inicijative prikupile dovoljan broj potpisa da bi se održale te da će Most pravovaljane potpisu Hrvatskom saboru 24. siječnja.

“Tresem se od radosti”, izjavio je Miletić i zahvalio se svima koji su podržali referendumske inicijative.

“Želim se zahvaliti svim našim građanima koji su dali svoj potpis. Bilo je hladno i zahtjevno. Velika zahvala građanima. Želim se zahvaliti i predsjedniku Zoranu Milanoviću, dragim Suverenistima i Domovinskom pokretu koji su stali uz nas”, dodao je.

“Danas je dan kad se radujemo. Od današnjeg dana ćemo se svi skupa malo odmarati, prije svega naši volonteri, stotine i stotine ljudi diljem Hrvatske koji su se povezali. Ova inicijativa bila je munjevita reakcija nastala u roku od sedam dana od objave uvođenja covid-potvrda”, izjavio je Nino Raspudić te izrazio nadu da će 2022. godina biti bolja i poručio da je pred nama vrijeme koje će dovesti do “dubinskim promjena”.

“Vidimo da ministar zdravstva Vili Beroš, suprotno europskim preporukama, najavljuje ublažavanje mjera za blagdane, a da je premijer Andrej Plenković najavio da će odriješiti kesu za povratnike iz inozemstva”, poručila je Marija Selak Raspudić.

Na pitanje novinara je li 400 tisuća potpisa na granici, Nikola Grmoja kaže da nisu “na knap” već nekoliko desetaka tisuća potpisa iznad praga.

“Mi ćemo predati pravovaljane potpise i za svaki potpis koji proglase nevažećim, tražit ćemo da nam za svaki potpis kažu zašto je nevaljan i nevažeći. Ne može se samo reći 10 posto i to je to”, poručio je Grmoja.

Na pitanje novinara da komentiraju izjavu premijera da se neće promijeniti ništa čak i da uspije referendum, Selak Raspudić je odgovorila:

“On je rekao da njega ne zanima ni ishod, ni glas građana. Jesmo li mi u demokraciji ili diktaturi Andreja Plenkovića, to se pitam. Građani žele da ih se pita. Premijer može raspisati i savjetodavni referendum. Mi se sada moramo opravdavati što nemamo pola milijuna ljudi, šesto tisuća? Poruka građana je jasna”, zaključila je.

Komentari