NIKAD ŽEŠĆA PORUKA RAZLJUĆENE GRABAR KITAROVIĆ: Obrušila se na dio novinara, evo što su joj napravili! (FOTO)

Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas se i diljem Hrvatske obilježava Svjetski dan slobodne medija.

Povodom Svjetskog dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo organizira mirni prosvjed od Novinarskog doma do Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici u Zagrebu.

“Smrt fašizmu, sloboda novinarstvu” te “uređujete Vladu, a ne medije”- piše na transparentima prosvjednika. I dok su prosvjednici rekli što misle o slobodi medija, iz Novinarskog doma gdje se održavala prigodna tribina na kojoj je, između ostalih, sudjelovala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, stigla je žestoka poruka od – same predsjednice.

”Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažirani aktivisti.”, napisala je Grabar Kitarović na svom službenom Facebook profilu.

Capture

Naime, Kolinda Grabar Kitarović izviždana je dok je držala govor na početku konferencije u Novinarskom domu, na što je reagirala u popodnevnim satima na Facebooku, napisavši da je razočarana što su je prekinuli upravo oni koji tvrde da se zalažu za slobodu medija. Na konferenciji su uvodno govorili i Julieta Valls Noyes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj te stručnjak za provjeru podataka u tekstovima Glenn Kessler.

>>> ‘SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NOVINARSTVU’: Stoji na transparentima članova HND-a (VIDEO)

Javnost uz predsjednicu

”Bravo! (to kažem kao novinar). Novinarstvo je stvarno postalo močvara, kreće se od komunističkog aktivizma preko Big Brothera do teorija zavjera – a činjenice i zdravorazumsko zaključivanje su negdje u zapećku.”, jedan je od komentara na predsjedničin status koji u kratkom vremenu, izazvao pravu lavinu reakcija, a podijeljen je preko tisuću puta.

”Nemojte Predsjednice da im uopće pridajete pažnju. Djeca koja nemaju otvorene oči nisu djeca nego robovi. Na žalost u 21. stoljeću još uvijek mladi ne razmišljaju svojom glavom nego su pod utjecajem drugi. Nastavite s dobrim radom, Bog Vam dao zdravlja i sreće.’‘, jedan je od komentara, a našlo se i ovakvih: ‘‘Nije istina da su Vas prekinuli. Koliko smo čuli, nastavili ste govoriti bez obzira na sve.”.

>>> PETOGODIŠNJI ZAGREPČANIN PISAO PREDSJEDNICI: ‘Draga Kolinda, želim da vikend svim ljudima traje tri dana’


Komentari