NI SLUČAJNO NE OTVARAJTE: Ljudi se masovno žale na SMS poruku u kojoj piše ovo!

Facebook

Brojne građane tijekom srijede zatekla je barem jedna SMS poruka u kojoj piše “imate jednu novu govornu poštu”. U poruci je i link, a da stvar bude još bizarnija, SMS-ovi dolaze s različitih brojeva.

Riječ je o novom pokušaju prijevare, a o tome su se oglasili iz HAKOM-a.

“Zaprimili smo veći broj prijava za primanje govorne pošte sadržaja sličnog u slici ispod. Brojevi s kojeg zlonamjerni sadržaj dolazi mogu se razlikovati kao i tekst poveznice.

Važno je da nikako ne otvarate poveznicu u sadržaju govorne pošte jer postoji mogućnost da se radi o zlonamjernom softveru koji za mogućnost ima krađu i/ili uništavanje podataka na mobilnom uređaju”, priopćili su.

O spornim porukama korisnike je upozorio i Hrvatski telekom.

“Ovih dana uočen je novi virus koji se širi SMS porukama, a sadržaj mu je najčešće: “Imate 1 novu govornu poštu. Za detalje posjetite…”. U nastavku poruke je štetan link. Klikom na taj link aktivira se virus koji uređaj onesposobi, a poruke istoga sadržaja započne slati na kontakte iz preuzetog uređaja.  Opreza nikada dosta. Zato ne otvarajte takve poruke, a prenesite ovo i svojim bližnjima. Nikome nisu potrebne ovakve štete i neugodnosti”, napisali su.


Komentari