NEZAPOSLENI, OVO JE JAKO VAŽNO: Na Jadranu traže sezonce, a ovo su dva najtraženija zanimanja!

Grgo Jelavic/PIXSELL

Ovogodišnja turistička sezona mogla bi biti sjajna.

Ako je suditi po zahtjevima poslodavaca za sezonskim radnicima, čini se kako bi ova sezona mogla završiti izvrsno. Naime, već u siječnju poslodavci su na riječkoj burzi rada prijavili čak 1 400 sezonskih poslova, piše Novi list.

”To je izvanredan skok, jer u isto vrijeme prošle godine, u siječnju, oglašena je potreba za samo 364 radnika, što znači da je ove godine u istom mjesecu traženo 1.036 radnika više nego lani”, kaže predstojnica riječkog HZZ-a Područnog ureda Rijeka Jadranka Tomašić.

Naime, u riječkom HZZ-u još nemaju podataka za veljaču, no neki su sezonci već u siječnju sklopili ugovore s poslodavcima, a dio njih već je i počeo raditi.

 

Najviše će na tom području zaposliti Jadran d.d. iz Crikvenice, LRH Opatija te Imperial Rab.

”Kod nas nema posebnog natječaja za primanje sezonaca, već molbe primamo tijekom cijele godine. Kuhari, konobari, recepcioneri, čistačice, sobarice i pomoćno osoblje radna je snaga koja nam, kao i svakoj hotelskoj kući, treba u sezoni. Jadran d.d. ima 140 zaposlenih, u sezoni dođemo do 450 zaposlenika, a vjerujemo da ćemo ove sezone imati čak 500 radnika i da će potreba za sezoncima biti veća, pa da ćemo ih zaposliti oko 350”, kazao jepredsjednik uprave crikveničkog Jadrana Dino Manestar za Novi list.

Liburnija Riviera Hoteli iz Opatije pve će sezone zaposliti oko 450 sezonskih radnika. Natječaje su objavili početkom veljače, a najteže im je, kažu ondje, naći samostalne kuhare i konobare. Najviše zamolbi stiže za pomoćno osoblje.

U rapskom Imperialu zaposlit će oko 270 sezonaca, a možda i 300, od toga stotinu domaćih s Raba, a ostale najviše iz Bjelovara i Slavonije.

U najvećoj hotelskoj tvrtki u Hrvatskoj, Valamar Rivieri samo na području otoka Krka planiraju zaposliti oko 400 sezonskih radnika u svojim hotelima i ljetovalištima te kampovima na Krku,dok na ostalim svojim destinacijama ( Poreč, Rabac, Dubrovnik…) planiraju zaposliti ukupno 3.000 radnika u visokoj sezoni. Zanimljivo je kako su i u Valamaru deficitarni s konobarima i kuharima.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Najtraženije zanimanje zasad je turistički animator, za koje je bilo 450 zahtjeva. Nadalje, u siječnju je traženo 247 sobarica i 169 konobara, a slijede čistačice, kuhari, prodavači, pomoćni kuhari i kuhinjski radnici, recepcioneri, slastičari…[/box]

>>> NAJVIŠE PRIJAVA IZ ZAGREBA: Ovakvu priliku za posao nitko ne želi propustiti, evo i zašto


Komentari