NEVRIJEME ZAHVATILO DALMACIJU: Kninske ulice pretvorene u bujicu, u Lici snimljena pijavica

Foto: Dalmacija Danas

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je izdao žuto upozorenje za kninsku regiju. Promjena vremena je tijekom srijede poslijepodne zahvatila dijelove Dalmacije. Najviše je pogođeno zaleđe.

U Kninu je kiša počela padati oko 12 sati, a iza 14 sati uslijedilo je grmljavinskom nevrijeme uz obilan pljusak. Gradske ulice pretvorene su u rijeke, a prema podacima postaje Pljusak.com, pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru. U Benkovcu je bilo vrlo slično gdje je palo 38 litara.

U Kijevu je do 15 sati palo 15 litara kiše po kvadratnom metru, na sinjskom području 2 do 7 litara. Uz obalu i na otocima oborine je zasad bilo samo na makarskom i dubrovačkom području te dijelu Brača.

Najviše je zahladilo na kninskom području gdje se mjeri 16 do 19°C, što je 12 stupnjeva manje u odnosu na vrijednosti izmjerene u isto vrijeme u utorak. Najtoplije je u dolini Neretve s temperaturama zraka do 28°C.

Crometeo lovac na oluje iz Splita u Lici je, a autoceste oko Gornje ploče, oko 15 sati snimio pijavicu, javlja portal Dalmacija Danas.


Komentari