NEVRIJEME POGODILO DIO HRVATSKE! Na cestama se stvorile vodene bujice, jaka kiša iznenadila stanovnike

Foto: Screenshot/YouTube/Dalmacija Danas

Dijelove Dalmacije jutros je zahvatilo novo grmljavinsko nevrijeme, a jaka kiša je ‘okupala’ stanovnike Visa, Korčule, Pelješca te doline Neretve.

Portal Dalmacija Danas piše da je u Pločama do 7 sati pala čak 41 litra kiše po kvadratnom metru, što je samo desetak litara manje od mjesečnog prosjeka, a nakon velikih oborina na nekim prometnicama i šetnicama u gradu pojavile su se i kratkotrajne bujice.

Iako je kiša donijela osvježenje, ona neće ugroziti novi toplinski val, čiji se vrhunac u Dalmaciji očekuje u četvrtak, a tada možemo očekivati 37 stupnjeva Celzijevih, u Slavoniji i do 40.

U većini krajeva danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ponegdje kiša i grmljavina, a može biti i lokalno izraženijih pljuskova, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, ujutro i prema jugu Jadrana te potom i u dijelu središnje i istočne Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, od sredine dana na sjeveru i istoku sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32 Celzijevih stupnjeva.


Komentari