NEVJEROJATNO: Vlak čekao na semaforu skoro pola sata! Prometnik je za to vrijeme spavao

Ilustracija (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Čak 42 minute, vlak koji je išao iz Splita za Osijek, stajao je na signalu (semaforu) i čekao da se upali zeleno svjetlo. Incident se dogodio pred sam Sveti Ivan Žabno, a kako RTL doznaje, prometnik je zaspao.

Zbog toga mu je, kako navode, po vratima lupao šef kolodvora sve dok se nije probudio i pustio vlak da prođe. S obzirom na to da se radi o postaji, kašnjenje vlaka je ipak bilo nešto manje od 42 minute jer bi ionako stajao neko vrijeme.

“Dana 17. srpnja od 7.54 do 8.20 sati na pruzi L214 Gradec-Sveti Ivan Žabno na ulaznom signalu kolodvora Sveti Ivan Žabno vlak 1783 stajao je 26 minuta. Uzrok stajanja vlaka je osobni propust prometnika vlakova kolodvora Sveti Ivan Žabno. Zbog navedenog protiv radnika provest će se postupak sukladno Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ Infrastrukture d.o.o. Radnik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Također, radnik se upućuje Komisiji za štete zbog prouzročenog zakašnjenja vlaka”, otkrili su iz HŽ infrastrukture za RTL.

Tvrde i da je prometnik bio negativan na alkotest. U vlaku se tada nalazilo 96 putnika, a s obzirom na to da HŽ naknadu isplaćuje tek nakon kašnjenja od 60 minuta, zbog ovog propusta neće dobiti ništa.

Predsjednik Sindikata prometnika vlakova hrvatske Mario Grbešić komentirao je prometnika koji je zaspao te je naglasio da se radi o čovjeku koji je tri mjeseca na zamjeni, da je odmah stavljen na to radno mjesto te da mu je bio drugi radni dan. Bez obzira na ovu situaciju, kaže da su radnici ti koji spašavaju stvari i omogućuju da se prometuje.


Komentari