GDJE JE NESTAO MILANOVIĆ? Burna situacija u Vladi, a šef SDP-a potpuno nijem

zoran milanović večera račun
Dino Stanin/PIXSELL

Dnevna politička zbivanja u Hrvatskoj više su nego burna, a čelnik oporbe ne progovara.

Dok se vladajući prepiru među sobom u javnost je isplivala afera čija je glavna akterica Ana Karamarko. Istovremeno čelni čovjek oporbe Zoran Milanović iz medija je naprosto ispario. Događanja koja su oko nas teško je sažeti u jedno, ali svoj stav na tu temu iznio je politički novinar Sanjin Španović putem Facebooka.

“Ovih dana u medijima pratimo da gospodin Tomislav Karamarko očito vozi novi Mercedes, pa neka s autom za koji smatra da ga ne dovodi u sukob interesa, napokon dođe i na posao u Hrvatski sabor. Hrvatske su institucije mjesto za razgovor u skladu s Ustavom i zakonima naše države, jer se tamo razgovori odvijaju i pred očima nacije … Tema je više nego dovoljno za razgovor, posebice u Saboru”.

Ovako je prije točno godinu dana, sredinom svibnja 2015. SDP Hrvatske odgovorio službeno šefu oporbe i HDZ-a Tomislavu Karamarku na njegov poziv predsjedniku Vlade i tada vladajuće stranke na sastanak u Banskim dvorima.
Godinu dana kasnije likovi su i dalje isti, ali u drugačijim ulogama.

Tomislav Karamarko, i dalje šef HDZ-a je sada na vlasti, doduše ne kao premijer kako je lani planirao, a Most mu to pokvario, a Zoran Milanović je pak šef oporbe koji, kao i njegov prethodnik nikako da, citirat ću opet SDP-ovo priopćenje od lani, “napokon dođe i na posao u Hrvatski sabor”.

Kao i lani i sada “tema je više nego dovoljno za razgovor, posebice u Saboru”, a jedna od najvrućih tema jest situacija oko ugovora njegove supruge i konzultanta MOL-a.
Dovoljno vruća da u Saboru, najvažnijoj “hrvatskoj instituciji u skladu s Ustavom i zakonima naše države, jer se tamo razgovori odvijaju i pred očima nacije” SDP zatraži ostavku prvog čovjeka najjače vladajuće stranke u Hrvatskoj i prvog potpredsjednika Vlade i najavi da će tražiti i glasanje o njegovom povjerenju.

No, to nismo čuli iz usta šefa oporbe. Od njega zapravo u Saboru nismo čuli ništa od onog nastupa na temu proračuna koji kao da je služio više u svrhe unutarstranačke kampanje u kojoj se Milanović tada nalazio.
Taj zahtjev je predstavio javnosti friški član predsjedništva SDP-a. Milanović njegovo izlaganje nije došao niti poslušati.
On se nalazio s izaslanstvom socijaldemokrata iz Makedonije na bilateralnom sastanku na Iblerovom trgu.
Milanović je radio upravo ono što su SDP-ovci prebacivali donedavno Karamarku – umjesto na radnom mjestu bavio se unutarstranačkim stvarima.
Od izbijanja afere Karamol, Konzultantica ili kako ju već zovu, od Milanovića nismo dobili niti Facebook status potpisan sa ZM.
Takvo Milanovićevo ponašanje sve više ljuti i iritira njegove birače i sigurno ne može pomoći u pridobivanju dodatnih birača, recimo razočaranih Mostovih koji se okreću novoj nepoznanici Živom zidu.
Milanović se ponaša kao da mu je predobro u oporbi i postavlja logično pitanje ima li on potrebu se truditi kao oporba da sruši vlast.
Za to vrijeme osim afera, tanka većina koja već tri tjedna nema kvorum u Saboru da malo i glasa o zakonima o kojima raspravlja, najavljuje neke privatizacije, povećanje cijena dopunskog, participacije i ostalih mjera preko leđa građana.
U rujnu prošle godine Milanović je u Splitu rekao: “Karamarko navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu Rundekovu – izađi i bori se”.
Par mjeseci kasnije ispada kako sada je Milanović taj koji “navodno želi biti (opet op. a.) hrvatski premijer”, ali sigurno onaj koji je “u nekoj mišjoj rupi” gdje ne može si na YouTube-u pustiti tu Rundekovu – izađi i bori se.

sanjin

>>>KARAMARKOVA SUPRUGA IMA NOVI BIZNIS: Nećete vjerovati kako je proširila svoje poslovno carstvo! (FOTO)

 


Komentari