NESREĆA AUTOBUSA NA A4: Poljski hodočasnici na liječenju u Varaždinu i Čakovcu odlaze doma

Opća bolnica varaždin, foto: obv.hr

Iz OB Varaždin danas su u Poljsku prebačene dvije osobe ozlijeđene u subotnjoj prometnoj nesreći autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma. Također, iz županijske bolnice Čakovec otpuštena jedna pacijentica i prebačena u Poljsku, potvrdili su iz bolnica.

U varaždinskoj bolnici na liječenju je i dalje pet pacijenata, a u čakovečkoj jedna žena, i svi su stabilno, javili su iz bolnica.

Svi su stabilno i van životne opasnosti

U nedjelju su iz OB Varaždin u Poljsku otišla četiri pacijenta danas još dva, dok ih je sad ostalo pet. Dvoje je na jedinici intenzivnog liječenja, stabilno su i izvan životne opasnosti te im slijede operacije donjih ekstremiteta, a tri su pacijenata na bolničkim odjelima, potvrdili su iz Opće bolnice Varaždin.

Županijska bolnica Čakovec nakon nesreće je zbrinula dvije ozlijeđene žene. Jedna je imala ozljede potkoljenice te liječenje nastavlja u Poljskoj. Druga je pacijentica s teškim ozljedama bila u jedinici intenzivnog liječenja, a sada joj je stanje stabilno. Iz čakovečke su bolnice potvrdili da je bila i covid pozitivna, no na posljednjem je testu negativna. Postoji mogućnost da u sljedećim danima i ona bude premještena u Poljsku.


Komentari