NEMOJTE SE PREVIŠE RAZGOLITITI! Nakon iznadprosječnih temperatura čeka nas neugodan zaokret

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Jučer su u dijelovima Hrvatske zabilježene rekordno visoke temperature za ovo doba godine, no već danas stiže jača promjena.

“Slijede hladniji dani. Češćih i žešćih pljuskova s grmljavinom diljem Hrvatske bit će u prvom dijelu subote, kada je mjestimice u gorju moguć i snijeg, najavio je Zoran Vakula u prognozi za HRT.

Ni na Uskrs neće biti suho, ali će ponedjeljak biti sunčaniji. Međutim, u mnogim mjestima unutrašnjosti će početi s mrazom.

“Od utorka je ponovno moguće promjenjivo vrijeme, na Jadranu i bura. No, to još nije tako pouzdano kao jugo u sunčani, ali svježi Uskrsni ponedjeljak, te posebice bura tijekom vikenda, u većini mjesta najjača u subotu”, dodao je Vakula.

Naime, tijekom produljenog blagdanskog vikenda bit će hladnije te vjerojatno najoblačnije i najkišovitije u subotu prijepodne, kada je ponegdje u gorju moguć i snijeg, a ponekog naleta kiše pa i pahulja vjerojatno će biti i u još hladniju nedjelju.

Osjet hladnoće u unutrašnjosti će pojačavati povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni. Najviše sunčanog vremena u većini krajeva bit će na Uskrsni ponedjeljak, kada će uz južni i jugozapadni vjetar temperatura ponovno malo porasti.


Komentari