NEMOJTE JOŠ POBJEĆI IZ HRVATSKE: Ugledna svjetska kompanija otvara osamsto radnih mjesta

HZZ

U Hrvatskoj već zapošljavaju 174 zaposlenika, a prema prihodima su među vodećim kompanijama u Hrvatskoj.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić potvrdio je kako je hrvatska Vlada upoznata s projektom IBM-a da svoje službe za tehničku podršku ujedini u jednu cjelinu i da se taj centar napraviti baš u Hrvatskoj. Napomenuo je i kako ta odluka ovisi isključivo o IBM-u.

Kako smo već pisali, slovenski mediji nedavno su objavili kako je Slovenija izgubila na natječaju za tu inversticiju, a da je u konkurenciji uz Slovačku bila i Hrvatska. Također napisali su kako će se centar graditi baš u Hrvatskoj, a time bi se trebalo otvoriti osamsto radnih mjesta.

Ministar gospodarstva tvrdi kako se IBM-u nisu dale nikakve posebne porezne povlastice već da je kompanija birala na temelju zakonskog investicijskog paketa koji je Vlada donijela kako bi bila konkurentnija u odnosu na regiju. “Hrvatska pruža značajne mogućnosti ulaganja i u odnosu na okruženje imamo bolje uvjete”, tvrdi Panenić, prenosi Poslovni.

Prema njegovu mišljenju presudilo je to što Hrvatska nudi mjere za prekvalifikaciju i osposobljavanje kadrova za poslove kakve će trebati IBM. “Ja bih kao ministar bio presretan, ako je baš to ono što je IBM prepoznao”, kaže Panenić.

IBM je na hrvatskom tržištu prisutan od 1935. godine, a posljednjih dvadesetak godina, prema prihodima, jedna je od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj. Prihod mu je redovito iznad 200 milijuna kuna. U 2014. bio je 221,5 milijuna kuna uz rast od 4 posto te je imao neto dobit od 47,9 milijuna kuna što je rast od 33,2 posto. Usto u Hrvatskoj ima 174 zaposlenika. IBM je usto jedan od najvećih isporučitelja rješenja za državnu upravu u Hrvatskoj.

>>> ODABRALI BAŠ NAS: Svjetski poznata informatička kompanija otvara stotine radnih mjesta u Hrvatskoj


Komentari