NEMAJU VREMENA ZA DRUŠTVENE MREŽE: Pleter se obratio javnosti nakon što svakodnevno dobivaju hrpu kritika

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pleter, tvrtka u državnom vlasništvu koja je preuzela organiziranje prehrane na potresom pogođenim područjima oglasila se priopćenjem u kojem se obračunala s kritikama.

Na meti javnosti našli su se nakon što su posao pripremanja hrane preuzeli od kuhara-volontera. Od potresa do njihovog preuzimanja prošla su dva tjedna, što je izazvalo brojne kritike. Pleter u priopćenju navodi da su kritike neosnovane, a često i nepristojne. “Radnici koji su se već nakon prvog potresa uključili u pripremu obroka za vojsku i druge službe, a isto tako radeći u 3 smjene nastavili i nakon drugog potresa, smatraju da nisu manje vrijedni samo zato što su ‘državni kuhari’ i ne zaslužuju paušalne uvrede koje često prelaze granice pristojnosti i dostojanstva naših radnika”, navodi Pleter.

U priopćenju su pohvalili rad volontera, ali i istaknuli da se ne zna koliko će obnova trajati te da će ostati na terenu i nakon što se volonteri vrate svojim svakodnevnim obavezama.

“Ne želimo, niti umanjujemo izričito velik doprinos svih, ali ne želimo zanemariti činjenicu da smo i mi bili od prvog dana prisutni i dostupni te ne dozvoljavamo da se naše radnike smatra ‘nižim’ kuharima”, navode u priopćenju.

Dalje su napomenuli da su 44 radnika Pletera iz potresom pogođenih područja, te da su se unatoč tome pojavili na poslu. Također su istaknuli da plaće radnika nisu osigurane u državnom proračunu.

U osvrtu na kritike napomenuli su da zbog količine posla nisu imali vremena za objave na društvenim mrežama.

Za kraj su istaknuli da besplatni rad obezvrjeđuje struku. “Svjesni činjenice da u životu besplatni obroci ne postoje, sve to na kraju netko mora platiti, a besplatni rad u konačnici obezvrjeđuje struku” zaključuje Pleter.


Komentari