NEMA VIŠE KUĆNIH TULUMA! Trut otkrio koliko će vas koštati obiteljsko okupljanje i tko će ‘uvoditi red’

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Pritisak na sustav radi dobivanja propusnica je golem i u ponedjeljak je odbijeno 60 posto zahtjeva, komentirao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

U Dnevniku HRT-a otkrio je zaprimljeno čak 80.000 zahtjeva, no da se kroz naredne dane očekuje pad. Istaknuo je da u sustavu radi oko 400 radnika u županijskim odborima koji odobravaju propusnice, stotinjak ih je u ravnateljstvu te još 100 u tehničkoj potpori.

Na pitanje što će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije. Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su smještaj platili.

Na pitanje kako će se kontrolirati obiteljska okupljanja, Trut je rekao kako će se i to kontrolirati te da je kazna 5.000 kuna za organizatore.

“To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo”, naglasio je.

 


Komentari