NEMA VIŠE DŽABE: Ina će vam naplatiti korištenje WC-a na autocestama, za to ćete izdvojiti četiri kune

Foto: Boris Kovacev / CROPIX/Ilustracija

Ako se vozite autocestom i odlučite stati na Ininoj benzinskoj postaji pa skoknuti do WC-a, moglo bi vas iznenaditi što ćete za to morati izdvojiti četiri kune.

Dosad se na autocestama u Hrvatskoj to nije naplaćivalo, a Ina koja na autocestama ima najviše benzinskih postaja, 29, je prva tvrtka koja se odlučila na ovakav potez.

U Ini kažu kako će zahode i dalje besplatno moći koristiti članovi Ina Loyalty programa te oni koji na njihovim postajama nešto kupe. Zahod će besplatno moći koristiti i korisnici Ininih kartica, osobe s invaliditetom s valjanom potvrdom te mala djeca.

Praksa u EU

Odluči li osoba prvo koristiti WC, a potom nešto kupiti, dobit će potvrdu uz pomoć koje će mu račun biti umanjen prilikom sljedeće kupnje. Potvrda će vrijediti 15 dana od datuma izdavanja i ne može se zamijeniti za gotovinu. Osoba koja prvo nešto kupi dobiva potvrdu za besplatno korištenje zahoda.

Iz Ine poručuju kako je naplata korištenja zahoda već godinama praksa u zemljama EU. Tifon, koji je u vlasništvu MOL-a, na svojim benzinskim postajama ne naplaćuje zahode, a i u Petrolu kažu da ne naplaćuju upotrebu zahoda.

Inače, u zemljama EU već se provodi naplata korištenja zahoda, a cijena je između 0,50 i 0,70 eura. I na tamošnjim benzinskim postajama kupci dobivaju vaučere koji se mogu iskoristiti na blagajni, piše Večernji list.

Komentari