NEMA UMRLIH! Stožer objavio najnovije podatke, novozaraženih je 59, u Zagrebu osam slučajeva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 358 563 osobe zaražene novim koronavirusom. U samoizolaciji su trenutno 5 783 osobe. Do danas je ukupno testirana 2 078 716 osoba, od toga 4 489 u posljednja 24 sata.

Zagreb: U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od Covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”. Trenutno su u Zagrebu 237 aktivna slučaja.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 21 učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se nijedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba procijepljeno je 5416 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obrađeno je 507 uzoraka, od kojih je 11 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 19 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 17 osoba.

Od 19 obrađenih pozitivnih osoba, 10 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti s covid pozitivnim osobama, a jedna je osoba doputovala iz Turske.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 12 novooboljelih osoba od covida-19, a ozdravilo je 18 osoba, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. U županiji je trenutno aktivno 140 slučajeva zaraze.

Po troje novooboljelih je iz Samobora i Dugog Sela, dvoje u Velikoj Gorici te po jedan u Svetoj Nedjelji, Zaprešiću, Ivanić Gradu i općini Brdovec.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote evidentirano je 30.305 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.090 osoba, a 75 osoba je preminulo.

U svih osam ispostava Domova zdravlja Zagrebačke županije ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv covida-19.

Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu, navodi Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Komentari