Neizvjesnost među ugostiteljima raste! Medak je optimističan: ‘Vjerujem da će 1. ožujka biti otvaranje’

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Situacija oko popuštanja mjera 1. ožujka još je uvijek neizvjesna, a član Stožera i šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je kako se razgovara o otvaranju terasa ugostiteljskih objekata u cijeloj zemlji kao i daljnjim popuštanjima mjera vezanim za sport, te da će se konkretnije znati sutra. Iako još ništa nije sigurno, ugostitelji su već počeli pripremati svoje terase, a situaciju je za RTL komentirao Marin Medak.

“Neizvjesna je situacija, ali vjerujem da će 1. ožujka biti otvaranje. Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa”, kazao je Medak.

Tvrdi i da je preko tisuću objekata odjavilo obrt, te da ih je skoro 42 posto u blokadi. Medak ne krije dramatičnost situacije, te tvrdi da pomoć od države nije bila pravovremena. Misli i da će sve biti kao prošle jeseni.

“Naravno da gosti moraju otići na toalet, ne mogu otići na livadu. Neće biti dozvoljeno usluživati unutra. Nijedna studija ne pokazuje da smo mi izvor zaraze. Mogu staviti da jedan čovjek može biti na terasi. Idiotski je da nama moraju davati obeštećenja, a nisu na vrijeme kupili cjepiva”, objasnio je.

Podsjetimo, šef HZJZ-a potvrdio je da mamo nešto više slučajeva nego što se očekivalo, no što će biti kroz koji tjedan teško je predvidjeti. Brojke će pratiti u narednim danima kako bi donijeli pravu odluku po pitanju mjera. Istaknuo je i da u svim zemljama broj novozaraženih trenutno raste te da je teško vjerovati da će Hrvatska nastaviti silazni trend.

Komentari