‘NEĆU SLAVITI, ZAHVALAN SAM BOGU’ Oglasio se Zdravko Mamić: ‘Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih, borba neće stati’

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Troje osječkih sudaca i jedan poduzetnik uhićeni su u srijedu ujutro u velikoj akciji USKOK-a i policije. Dotične je za korupciju prozvao osuđeni bjegunac Zdravko Mamić, koji se oglasio na Facebooku. Objavio je fotografiju trojice sudaca uz opis ‘Reforma pravosuđa je krenula! Uhićeni krivosuci!’.

Mamićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Bolje je patiti zbog istine, nego biti nagrađen za laž!

Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje obitelji, mene, te mojih suradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije 8 mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te 3 mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za Reformu pravosuđa jutros su uhićeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje kazneni progon, baš kao što sam i najavio. Bio sam sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći. Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni.


Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucjenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi! PODIJELI ZA REFORMU PRAVOSUĐA!”, napisao je Mamić na Facebooku.

Ranije danas uhićeni su suci Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić, Darko Kruščlin i Ante Kvesić, a uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

“Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji”, javljaju iz policije. Dodali su i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predati osumnjičene pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

 

Komentari