Neće im biti lako! Evo pod kakvim će uvjetima raditi teretane i kako će se izdavati ‘piće za van’

Foto: Ilustracija, Profimedia

U petak, 12. veljače na konferenciji stožera za medije, bit će predstavljeni točni epidemiološki okviri mjera koje se popuštaju, a Jutarnji doznaje, moguće je da će teretane imat strože mjere nego prije lockdowna što bi značilo da će vježbači, umjesto na 10 metara četvornih morati biti udaljeni 20 metara četvornih. Ipak, dobra vijest je da će vjerojatno vježbati bez zaštitne maske. Radno vrijeme moglo bi biti skraćeno u casinima, a maske obavezne cijelo vrijeme dok posjetitelj boravi u prostoru. Posluživanja pića sigurno neće biti.

Ugostitelji će morati raditi s maskama i uz čestu dezinfekciju izdavati pića i hranu za van. U lokal nećete moći ući, a ni sjediti na terasama. Ispred kafića ili restorana neće smjeti biti više od 25 ljudi.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade, u četvrtak 11. veljače, na veselje mnogih, obznanio je da se mjere “blago” popuštaju u četiri područja, a to su ugostiteljstvo, sport, djecu i automat klubove i kladionice.

 “Nema mjesta pretjeranom popuštanju ili prestanku odgovornog ponašanja svih građana. Mjere koje se popuštaju odnose se na sljedeće: da se ugostiteljima koji pružaju uslugu omogući prodavanje kave za van i tako omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s time da mjere koje imaju naknadu za veljaču vrijede za cijeli mjesec”, rekao je.

Zatim, omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje epidemioloških mjera, treće, djeci se omogućava nastava u školama za strane jezike i na kraju, uz poštivanje epidemioloških okvira omogućit će se otvaranje kladionicama i automat klubovima, uz ograničenje koje se odnosi na konzumaciju pića”, ustvrdio je Plenković.

Dodao je i kako kafići mogu “za van prodavati sve što imaju u ponudi, a navedene mjere trajat će do 1. ožujka, a ovisno o epidemiološkoj situaciji mjere će se postrožavati ili popuštati.


Komentari