NE VIDI PROPUST! Oglasila se socijalna radnica koja je bila zadužena za Nikoll, dobila je premještaj

Okolnosti smrti malene Nikoll još uvijek se istražuju, točnije što je Centar za socijalnu skrb mogao učiniti da ne dođe do ove velike tragedije. Obavljen je i razgovor sa socijalnom radnicom koja je bila zadužena za taj slučaj, te se čeka konačan nalaz. Ona smatra da nije napravila propust koji bi doveo do kobnog ishoda.

”Današnjim razgovorom zapravo kolegica, kada smo se usmjerili na detalje nije i ne vidi da je napravila propust zbog kojeg se moglo pretpostaviti da će doći do ovakvog ishoda”, izjavila je za RTL Štefica Karačić, predsjednica Udruge socijalnih radnika.

Stručni nalaz bit će gotov idući tjedan, a do tada se u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška vrši reorganizacija.

”Ja sam obavila razgovore sa svim stručnim djelatnicima i neće više raditi kolegica na odjelu za mlade, djecu i obitelj, bit će raspoređena na drugi odjel. I sama je to tražila, ali usuglasili smo se oko toga”, objašnjava ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Marija Jugović.

Dok se preispituje njihova odgovornost, socijalni radnici su se udružili, i to njih 169, te su podnijeli kaznenu prijavu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić zbog poticanja na nasilje i mržnju. Prijavu su podnijeli njihovog razgovora na društvenim mrežama iz kojih se jasno vidi njihova ogorčenost radom sustava. Inicijativa je dobila podršku i Komore socijalnih radnika.

”Šteta je teško popravljiva. Moje stranke smatraju da je najveći problem jer se gubi povjerenje u sustav, a najveće štete od toga će biti za ljude koji zapravo Inicijativa Spasi me želi zaštititi, jer ako žrtve izgube povjerenje u sustav neće mu se obraćati, to je poanta”, objasnio je odvjetnik Klaudio Čurin.

Komentari