NE NASJEDAJTE Širi se lažan profil bivše predsjednice koji ‘dijeli’ po 5000 kuna za Valentinovo

Još jedna prevara širi se društvenim mrežama. Ovog puta prevaranti koriste lik i djelo bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Na lažnom Facebook profilu s njenom je slikom prikazana i predsjednica koja navodno ima javljanje uživo te objavljuje kako dijeli milijun kuna za Valentinovo.

“Ja sam Kolinda Grabar-Kitarović, želim podijeliti 1.000,000 kuna, s prvih 200 ljudi recite ‘LJUBAV’, ja ću poslati 5000 kuna. Ovo je stvarno jer je posebno za Valentinovo i sretno”, piše u toj objavi.

Foto: Screenshot/Facebook

Riječ je naravno o najobičnijoj prevari koja vodina spamove ili može sadržavati opasne viruse. Pripazite kada vidite tako nešto i ne nasjedajte.

Netko je napravio i lažan profil šefa Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova, Davora Božinovića.

O svemu se oglasio i sam Božinović.

“Pojavio se lažni profil na društvenim mrežama koji se predstavlja u moje ime. Želim samo svima skrenuti pažnju kako je ovo pravi osobni profil, a ni s jednim drugim nemam veze”, napisao je na svom Twitteru.

I predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković imao je istih problema.

“Dragi prijatelji i pratitelji na Facebooku, netko je napravio lažnu stranicu predstavljajući se u moje ime i koristeći iste fotografije. Za vašu informaciju, to nisam ja, to nema veze sa mnom niti su to moje poruke. Predsjedam Saborom i pitam se kakav si ti to lik da želiš biti ja?!”, napisao je Jandroković.


Komentari