NAPOKON BOLJA POVEZANOST HRVATSKE: Uskoro još više jeftinih letova prema Velikoj Britaniji

Facebook/ Ilustracija

Bolja zračna povezanost između Hrvatske i sjevera Europe započinje od 28. ožujka. 

Početkom ljetne sezone, u Zračnoj luci Osijek od 28. ožujka u promet se stavljaju nove veze sa Europom. Kako objašnjava Domagoj Marinić, nove linije uvoze se u prometu Europom, ali i u domaćem zračnom prometu. Tako će se na liniji Osijek – Zagreb prometovati i tri puta tjedno,

“Na nedavnom natječaju resornog Ministarstva prometa za subvencioniranje domaćeg zračnog prometa sve do 2020. godine, ili posredovanjem nacionalnog prijevoznika Croatia Airlines, ili posredovanjem privatne aviotvrtke Trade Air, u subvenciju su uspjeli ‘upasti’ svi dosadašnji letovi, ali i neki novi. Redom, na liniji Osijek – Zagreb kompanija Trade Air letjet će i dalje triput tjedno, kao i trenutačno, tijekom zimske sezone. To su ponedjeljak, srijeda i petak. Više se neće u ljetnoj sezoni prelaziti na ritam pet puta tjedno, jer se to pokazalo neisplativim, ali zato će se dnevni letovi za Zagreb udvostručiti. Imat ćemo tzv. dvostruku dnevnu rotaciju. Drugim riječima, i ujutro i poslijepodne avioni će letjeti i za Zagreb i za Osijek pa će i poslovni ljudi iz Zagreba moći brzo stizati na jednodnevni boravak, odnosno poslovne sastanke u Osijek, a ne samo obrnuto. Važno je i da će se zrakoplovi za Osijek iz Zagreba vraćati osjetno kasnije nego do sada, u 21.15 sati, što je bitno poslovnim ljudima”, objašnjava Marinić.

Novost je i nova linija Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek. “Tijekom cijele godine, ne samo u ljetnoj sezoni, imat ćemo redovite linije i za Zagreb, i za Pulu, i za Rijeku, i za Split. U ljetnoj će sezoni Croatia Airlines uvesti i linije jednom tjedno za Dubrovnik. Zahvaljujući svemu navedenom, u 2016. godini očekujemo više od 1500 letova samo u domaćem zračnom prometu, što je povećanje od tri puta u odnosu na 2015. godinu. Po tome ćemo biti drugi aerodrom u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba”, rekao je Marinić.

Ipak, možda najatraktivnija vijest ne stiže iz Osijeka, nego iz Irske. “Protekloga tjedna niskotarifna kompanija Ryanair i službeno je potvrdila: Ne samo da će 1. travnja ponovno krenuti letovi na liniji Osijek – London, nego će se oni, prvi put, zadržati i tijekom cijele godine, dakle i nakon završetska ljetne sezone (28. listopada). Drugim riječima, bit ćemo prvi hrvatski aerodrom na koji će Ryanair letjeti cijele godine” napomenio je Marinić.

Zrakoplovi će za London letjeti dva puta tjedno, i to ponedjeljkom i nedjeljom, piše Poslovni dnevnik. 


Komentari