Napadač na Zdravka Mamića ide u zatvor

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Najavili su žalbu.

Prekršajni sud u Splitu s devet dana zatvora kaznio je Domagoja Ivelića (22) koji je na bolskoj rivi udario Zdravka Mamića nakon čega je savjetnik Dinama završio u moru, piše Slobodna Dalmacija.

Presuda je nepravomoćna, stoga će se Ivelić moći na nju žaliti Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu, a žalbu je najavio i Damir Gruić, odvjetnik Torcide i odvjetnik optuženog Domagoja Ivelića.

“Kazna je apsolutno prevelika pogotovo što sud nije niti utvrđivao motive napada na Mamića, nije utvrđivao što je sve prethodilo ovom događaju za koji je moj klijent osuđen, a nisu pregledavane ni nikakve video snimke…. Moj klijent je neosuđivana osoba bez ikakve prekršajne, a kamoli kaznene prijave, priznao je djelo i sve ovo što sam vam nabrojao bi trebalo biti uvaženo u našoj žalbi Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu koju ću uputiti čim dobijem otpravak ove presude”, kazao je Gruić za Slobodnu Dalmaciju.

Također, u zatvorsku kaznu ubrajaju se dva dana koja je napadač Domagoj Ivelić proveo u policiji nakon uhićenja. Ivelić je taj dan kada je udario Mamića uhićen oko 22 sata u Bolu, stoga mu se ta 2 sata koja je proveo do ponoći u policijskoj postaji uračunavaju kao cijeli dan. Sljedeći je dan bio ispitan na Prekršajnom sudu u Splitu gdje je iznio svoju obranu, priznao djelo i ispričao se svima, što mu se to uračunava kao drugi dan. Sud je ranije Iveliću izrekao mjeru opreza zabrane približavanja i uspostavljanja kontakta s Mamićem.

Na cijeli incident Zdravko Mamić je kazao da nije ljutit na huligane, već je ljutit zbog politike koja je dovela do toga da huligani ovo mogu raditi. Savjetnik Dinama ovih je dana boravio u Osijeku gdje mu se sudilo zbog sumnji u izvlačenje novca iz kluba, ali se posvađao se s odvjetnicima pa će se suđenje nastaviti u rujnu.

>>> Sloković i Prodanović otkazuju svim Mamićima, suđenje prekinuto


Komentari