Nakon višemjesečne agonije, posada broda ‘Zagreb’ vraća se kući!

ILUSTRACIJA: PIXABAY

Nakon višemjesečne agonije posada broda „Zagreb“ uskoro će se vratiti kući preko Manile, potvrdila je za Antenu Zagreb Sanja Putica iz Atlantske plovidbe.

Atlantska plovidba uspjela je, kaže, dogovoriti s unajmiteljem broda da se posada iskrca u Manili na Filipinima, a navela je i kako su izvadili vize za cijelu posadu.

Anteni Zagreb javio se i brodski kuhar, Varaždinac Nikola Jaklin, sretan što se njihova situacija posljednjih dana užurbano rješava.

„Nitko ne spava već tri dana više od tri-četiri sata od sreće. Laknulo nam je nakon ovoga. Do prije par dana bili smo totalno iscrpljeni, premoreni, bez volje za životom. Sada se ponovno na cijelom brodu osjeća pozitivna energija. Možda malo grubo zvuči, ali dobili smo ovu bitku za sebe i svoje prijatelje, konačno idemo svojim familijama. Ponosan sam, svi smo ponosni zbog toga.“

Hrvatski pomorci s broda „Zagreb“ Atlantske plovidbe, podsjetimo, na iskrcaj čekaju već mjesecima. Zbog pandemije koronavirusa posada se nije uspjela iskrcati na vrijeme, odnosno zamijeniti novom, a prema planu to se trebalo dogoditi još u ožujku.

Napokon su svi napori, pritisci i pozivi urodili plodom pa bi naši pomorci uskoro trebali stati na kopno i zagrliti svoje najmilije.


Komentari