Nakon što je zbog odgajateljice 27 djece i šest odgajatelja vrtića u Pregradi završilo u samoizilaciji, danas je on navodno već siguran

FOTO: sheknows.com

Nakon što je u nedjelju objavljeno da je odgajateljica u dječjem vrtiću u Pregradi pozitivna na koronavirus te da je još šest odgajateljica i 27-ero djece u samoizolaciji, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u ponedjeljak je u Zaboku izjavio da je vrtić siguran za ostalu djecu i djelatnike koji nisu bili u kontaktu s oboljelom odgajateljicom.

Kolar je rekao da Epidemiološka služba prati kontakte te da trenutno nije poznato gdje se djelatnica vrtića zarazila.

“Vrtić je dezinficiran, a ostala djeca i odgajateljice koje nisu bile ni u kakvom kontaktu mogu normalno nastaviti raditi u vrtiću”, rekao je Kolar uz napomenu da županijski Stožer Civilne zaštite prati situaciju iz dana u dan.”Upravo smo dobili rezultate testiranja. Od 51 testiranog nemamo niti jednog pozitivnog, prema tome situacija je zasad dobra, dodao je Kolar.

Krapinsko-zagorski župan je uputio apel svima, a posebice mladima koji se ovih dana vraćaju s godišnjih odmora, da ne budu previše u kontaktu s drugima, podsjetivši na visoke brojke novozaraženih posljednjih dana u Hrvatskoj te da neke županije imaju više od stotinu novooboljelih na dan.

“Uopće ne želimo razmišljati o tome kakav bi to bio pritisak na našu bolnicu i naš zdravstveni sustav da se to nama dogodi, stoga molim, pozivam, tražim sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije da budu odgovorni, da se pridržavaju uputa našeg stožera, kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih najbližih, ali isto tako da ne stvaramo dodatni pritisak na zdravstveni sustav”, poručio je župan Kolar.

Komentari

loading...